Bitirdiklerim - Ekim-Kasım 2017

Aralık 11, 2017 17 Comments A+ a-

Merhaba...

2017 yılının son günlerini yaşarken, blogda da yılın son bitenler yazısını paylaşıyorum. Bundan sonraki bitenler yazım, sanırım aynı zamanda yeni yılın ilk blog yazısı olacak ve bir senelik renkli kozmetik çöplerimi okuyabileceksiniz. Blog okuyucusu olarak, en sevdiğim yazılar bitenler yazılarıyken; yazmaktan en keyif aldığım yazılar da bunlar...

Bitirdiklerim

Kasım ayında aslından pak ürün bitiremedim. Okuyacaklarınızın çoğu Ekim ayında bittiler fakat, ben yazmaya fırsat bulamadım. Gerçi Kasım'da pek ürün de bitmeyince bu yazıda her zamanki bitenler yazılarım uzunluğunda oldu. Yine, blogda yazısı olan ürünlerin linklerini bırakacağım; ürün hakkında ayrıntılı fikirlerimi okumak isteyenlere umarım kolaylık olur. 

Bitirdiklerim

Batiste Fresh Kuru Şampuan: Batiste kuru şampuanların orjinal olanını beğenerek kullanıyordum ama Fresh çeşidini çok daha fazla sevdim. Bu çeşidi, orjinal versiyonundan daha hafif ve saçlarımda daha az tortu bıraktı. Yenisini satın aldım.

Phyto Phytocyane Şampuan: Bu şampuandan her sene en az iki şişe bitiriyorum. Mevsimsel saç dökülmelerime gerçekten çok iyi geliyordu. Fakat, bu sene Phyto ürünleri bana hiç etki etmedi; saçlarım mı alıştı, ürünlerin formülü mü değişti, bilmiyorum. Bir süre ara verdim, başka ürünler deniyorum.

Phyto Phytocyane Saç Serumları: Bu serumları da senelerdir sürekli kullanıyorum. Çok da memnundum ama içlerinde alkol denat olduğunu fark ettim. Bu sene, saçlarımda hiç bir etkileri de olmadı, halbuki önceden çok memnundum. Şimdi Rilastil ampülleri kullanıyorum ama piyasada alkolsüz saç serumu bulmak samalıkta iğne aramaktan betermiş, bunu fark ettim. Tavsiyeleriniz varsa, yorum olarak yazarsanız çok sevinirim.

Bitirdiklerim

Avene Termal Su: En sevdiğim termal su, kesinlikle bu! Yazısı burada.

Caudalie Makyaj Temizleme Sütü: İçeriği temiz, makyajın kabasını nazikçe temizleyen ve göz çevresinde de kullanılabilen bu temizleme sütünü memnuniyetle kullandım. Kocaman şişesi de bana çok uzun süre gitti. Yazısını yazacağım.

Moshos Garden Acapella Tonik: İçeriği tertemiz, tamamen vegan olan bu tonikten çok memnun kaldım. Bir tonikten beklenileni gayet güzel yapıyor. Yazısını buradan okuyabilirsiniz. 

Bitirdiklerim

Bioderma Sensibio H2O: Bu misel sudan kaç tane bitirdiğimi hiç hatırlamıyorum. Piyasadaki en iyi içerikli misel sulardan biri ve cildimi tahriş etmeden makyajımın kabasını almak için bence ideal... Fakat, ben Zeynuş'umun tester yapıp getirdiği Hydrabio çeşidini daha çok sevdim. Elimdeki misel su stoğunu erittiğimde, tekrar misel su almak istersem Hydrabio olanı tercih edeceğim.

Clarins One-Step Gentle Exfoliating Cleanser (Portakallı Peeling): En sevdiğim yüz peelinglerinden biri... Hassas cildimi tahriş etmeden çok güzel temizliyor. Ben banyoda kullanıyorum ve çok memnunum. Evde iki farklı markanın peelingi olmasa, koşa koşa yeniden alırdım. 

Bioderma Sebium Yüz Temizleme Jeli: Bu ürün benim cilt tipime hiç uygun değil, bir-iki kez kullanmayı denedim, olmadı. Yüzümü feci şekilde kurutuyor. Fırçalarımı yıkayarak bitirdim. Yağlı ciltlerin seveceğini düşünüyorum. 

Bitirdiklerim

Beyond Black Tea Nemlendirici: Bitti gönlümün efendisi. Kış için, çok kuru ve olgun ciltlere önerebileceğim en güzel nemlendiricilerden biri bu... Çok memnun kaldım ve elimdeki nemlendiriciler azaldığında yenisini alacağım. Yazısını burada bulabilirsiniz.

Dior Hydra Life Nemlendirici: Bu krem, daha çok kurudan karmaya dönük ciltlere uygun... Açıkçası benim çok kuru cildime yeterli gelmedi. Ek ürünlerle destekleyerek kullanıp bitirdim. Yazısını burada yazmıştım. 

Caudalie Beauty Elixir: Sevdiğim ve özellikle yaz aylarında kullanmaya bayıldığım bir mist... Makyaj üzerine sıkınca da, şahane bir etki veriyor. Yazısını burada bulabilirsiniz. Yaza tekrar satın alacağım.

Bitirdiklerim

Alterra Anti-Age Intensive Q10 Maske: Bu maskeyi kardeşim yurtdışından getirmişti, ülkemizde var mı, bilmiyorum. İkili paket halinde satılıyor ve fiyatı 0.25 Euro gibi bir şey. Tamamen vegan bir ürün ve verdiği nemden, antiageing etkisinden çok memnun kaldım. Bir poşetinden en az dört kullanımlık maske çıkıyor. Ürünün yapısı bayaca yoğun, ben hep gece yatmadan evvel uyguladım; sabahları kadife gibi bir ciltle uyandım. İkinci poşeti de şu ara kullanıyorum. Bulursam bir kaç tane alıp stoklayacağım.

Medik8 Hydr8 B5 Serum: Bu testerı bana Başak'cığım göndermişti, haftasonu seyahatlerimde kullanarak bitirdim ve her kullandığımda da etkisini beğendim. Tek hoşlanmadığım yanı, cildimi yapış yapış bırakması oldu ama üzerine nemlendirici uyguladığım için o durum kayboldu. Nemlendiricinin etkisini de arttırdığını eklemeliyim.

Sheida Serum: İkinci Medik8 şişesinde, yine Başak'cığımın bana tester yaptığı Sheida serum bana pek yeterli gelmedi. 

Herbaderm Yüz Temizleme Jeli: Bu tester bana, Nascita bir ara %40 indirim yaptığındaki küçük bir alışverişimde gelmişti. Yağlı ciltler için olmasına rağmen, cildimi irrite etmedi, bu anlamda başarılı buldum ancak, benim satın almak isteyeceğim bir ürün olmadı.

Bitirdiklerim

Isana Duş Jelleri: İki tane duş jeli bitirdim, resmen gururluyum! Cilt bakımında aşırı düzenli olsam da, duş jelleri konusunda tam bir maymun iştahına sahibim ne yazık ki. Çok çabuk sıkılıyorum ve sürekli yeni kokular arıyorum. Böyle olunca da, duş jelleri neredeyse hiç bitiremediğim ürünler... Bu ikisini bir senede anca bitirdim. Her ikisi de limitli üretimdi, artık satılmıyorlar. Kokuları çok güzeldi, özellikle mavi olanını aşırı beğendim. SLS içerdiklerinden cildi biraz kurutuyorlardı ama fiyat-performans açısından iyi ürünlerdi.

Fonex Argan Therapy Saç Spreyi: Çok beğenerek kullandığım ve bitmesine gerçekten üzüldüğüm bir durulanmayan saç bakım ürünüydü. Yazısını burada bulabilirsiniz. Kuru saçlarınız varsa ve duş sonrası saçlarınıza hızlıca bakım yapacak bir ürün arıyorsanız, önerebilirim. 

Ducray Elution Şampuan: Bu şampuan Kellual DS alışverişimizde hediye olarak gelmişti. SLS içerdiği için, sadece yağ bakımı yaptığım günlerde saç boylarımı arındırmak için kullandım. 

Bitirdiklerim

Isana Kulak Çubukları: Güzeldiler, pamuklu çubuklar sağlam ve yumuşak oldukları sürece bir marka tercihim yok.

Güllü Oda Spreyi: Bu sprey kaç senelik, gerçekten bilmiyorum. Çeyizimin bir parçasıydı (aşırı çeyiz meraklısı bir annem var). Gül kokan, kışlık bir kokusu vardı.

Splat Diş Macunları: Aromatherapy çeşidi hala favorim olmakla birlikte, White Plus'ı da beğenerek kullandık. İlk indirimde de diş macunlarımızı yeniledik. Uzun süredir Splat'tan başka marka diş macunu almıyoruz.

Bitirdiklerim

Sleepy Hamam Islak Mendil: Bu ıslak mendillere bayılıyorum. Hamam çeşidinin kokusu ise, bence muhteşem! Tertemiz beyaz sabun kokuyor. İçeriği temiz, parabensiz bu ıslak mendilleri çok severek kullanıyoruz. Şimdi sensitive olanını satın aldım.

Cotton Soft Pamuklar: Aslında bitenler yazılarıma pamuk koymuyorum ama bunları özellikle yazmak istedim. Nereden satın aldığımı gerçekten hatırlamıyorum fakat, bu pamukları hiç beğenmedim. Ayrılıyorlar, parçalanıyorlar ve benim için sertler. Cildiniz hassassa aklınızda olsun. Oje çıkarmak hariç kullanamadım.

Cala Aloe Veralı Makyaj Temizleme Mendili: Islak yapılı ve ortalama performansta bir ürün... Ben seyahatlerimde ve blog fotoğraflarımı çekerken bu tarz mendilleri kullanıyorum. 

Isana Süngerli Oje Çıkarıcı: Oje çıkarma performansı gerçekten iyi fakat, tırnak etlerimi resmen çöle çevirdi. Tekrar satın almayacağım. 

İki aylık bitirdiklerimi umarım keyifle okumuşsunuzdur. Bu sene, ürün bitirme konusunda fena değildim. Cilt bakımımı aksatmadığım ve ürünlerimi düzenli kullandığım için, ürün bitirmek pek zor olmuyor. Keşke bu performansı renkli kozmetikte de gösterebilsem.

Sevgilerimle...

17 yorum:

  1. ne kadar çok ürün bitirmişsin canım :)

    YanıtlaSil
  2. Valla bence baya da güzel bitmiş her şey, yenilerini güle güle kullan şekerim :) Ya o Hydrabio H2O'yu ben de diğerinden daha çok sevdim. Baya verdiği nem hissediliyor yani. Medik8 ve Sheida serumlarla ilgili hissiyatımız da aynı. Çok öpüyoruum!!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Başak’cım😊 Hydrabio sanki hem makyajımı daha iyi söktü hem de nem vermesi cidden iyiydi, çok beğendim ben de😍 Serumlar için de ayrıca teşekkür ederim, aynı fikirde olmamıza da çok sevindim😍
      Kocaman öpüyorum💐

      Sil
  3. Benimde en sevdiğim bitenler yazılarını okumak :) çok güzel urunler . Bir cogunu kullanmadigim için bana iyi fikir oluyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de hem okumaya hem yazmaya bayılıyorum. Faydalı olmalarına da çok sevindim😍 Çok sevgiler💐

      Sil
  4. bitenler bayağı birikmiş,yenilerine sağlık....

    YanıtlaSil
  5. Blanam Hydrabio'yu beğenmene sevindim; içerik olarak oldukça benzerler Sensibio'yla; Sensibio'da salatalık suyu var, Hydrabio'da Elma suyu. Sanırım cildim elmaya bayılıyor ki Hydrabio misel suyu da çok sevdi sanırım seninki de seviyor. (=
    Isana'nn duş jelleri keşke kalıcı olsaydı, çok güzel kokuyorlardı. Geçen sene ne güzel yılbaşı ürünleri çıkmıştı ya, bu sene hiç öyle şeyler yok gibi.
    Sleepy mendilleri ben de çok sevdim, bundan sonra bu markayı alacağım.Splat'ın Blackwood çeşidi de güzel bu arada, denemediysen dene derim. Ben severek kulandım; hatta Bora da çok beğenir çünkü macunun ambalajı gibi kendisi de siyah ahahahdfsjghdjgdfg
    Öperim kocaman!
    Zeynuş

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zeynuşum ya cidden bu sene geçen seneki yılbaşı heyecanımız da yok sanki😌 Ben bi sephora nın koleksiyonunu beğendim ama onun da testerlarını dokunmayalım diye fanusa koymaları çok mantıklı olmuş😂
      Hydrabio’yu sayende keşfettim, cildimiz elmayı seviyor sanırım gerçekten😃 Bubdan sonra misel su alırsam onu alırım.
      Splat blackwoodu Bora seviyor, doğru tahmin valla😂😂 Ama bayadır indirimde bulamıyorum ben onu.
      Sleepy hamam cidden çokzel ya😍
      Öpüyorum çok çok❤️❤️

      Sil
  6. Phyto serumlar bende de bir işe yaramadı . İçerisinde yine alkol bulundursa da ben klorane 'den cok memnun kalmıştım. Tekrar onu alırım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben senerdir Phyto dan çok memnundum ama bu sene ne olduysa hiç etki etmediler. Alkolsüz serum bulmak hayalmiş zaten. Çok teşekkürler, sevgiler💐

      Sil
  7. Ah Blana :D Ben de Batiste'nin original olanı dışındakileri çok etkisiz buldum. Tortu vs bırakmasına rağmen arındırma ve hacim etkisini gözleyemedim bir işe yaramadı. Ama original anında etki ediyor ve mucize yaratıyor ❤ Originalime laf yok ahhaha :D bak hatta sipariş edeceğim edemiyorum yoğunluktan ;(
    Sleepy kullanmama rağmen Hamam'ı bilmiyordum bak? Bir de onu deneyim?
    Yine harika bir yayın, eline sağlık titiz arkadaşım ❤

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dağınık’ım saç tiplerimiz farklı, senin orginal i daha çok sevmen normal yani😃 Laf etmiyorum, hiç eder miyim😂😂😂
      Hamam çeşidine mutlaka bak, çok güzel kokuyor😍
      Çok teşekkür ederim canım, öpüyorum çok💐💐

      Sil
  8. Benim de çeyiz meraklısı bir annem var fakat güllü oda spreyine geçemedik çok şükür Blana'mm :D Harikasın yine bitanemm, Avene termal suyu ben de çok severek kullanıyorum :) Batist markasını seviyorum ben de fresh olanını denemedim ona bir bakayım canımın içi, öpüyorum çok :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aman oda spreyi seviyesine geçmesin Mary’im, iyi olmuyor o derecesi😂😂
      Saçların benimkilere benziyor bildiğim kadarıyla, Fresh i sevebilirsin.
      Çok öpüyorum seni💐

      Sil
  9. guzel bir yazi olmus tesekkurler

    YanıtlaSil