1 Ürün 2 Yorum: Urban Decay Naked Skin Kapatıcı-Fair Neutral

Ekim 13, 2017 7 Comments A+ a-

Merhaba... Bugün canım Zeynuş'umla birlikte Urban Decay'in çok övülen Naked Skin kapatıcısı ile ilgili düşüncelerimizi yazıyoruz. Zeynuş'um benim blogumu güzelleştirirken, beni de Glamsight'da okuyabilirsiniz. Bu harika ve her detaya deyinen yazısı için çok teşekkür ederek, lafı daha fazla uzatmadan, sözü Zeynep'e bırakıyorum. 


Naked concealer

Merhaba!

Bugün sizlerle geçtiğimiz senenin Black Friday döneminde Sephora'nın 2. ürüne %50 indirim kampanyasıyla çok merak ederek aldığım Urban Decay Naked Skin Kapatıcı'yı paylaşacağım.
Urban Decay Naked Kapatıcı, geçtiğimiz sene makyaj guruları arasında en çok sevilen iki kapatıcıdan biriydi. Diğeri ise  sansasyonel Tarte Shape Tape idi ve Urban Decay ile birbirlerine muadil gösteriliyorlardı. Çok istediğim Tarte kapatıcıya ulaşma fırsatına nail olamadığımdan dolayı almaya karar verdim.
Toplamda 14 tonu bulunan fakat ülkemizde 11'nin satışa sunulduğu Urban Decay kapatıcı birkaç kat uygulansa dahi doğal, eşit, aydınlık ve yarı mat bitişe sahip bir uygulamaya sahip olacağını, ikinci bir cilt gibi durup yapay görünüme sahip olmayacağını ve bununla birlikte tam kapatıcılık sağlayıp çizgilere dolmayacağını iddia ediyor. 
Matrixyl 3000, Sodyum Hyalüronat, Yeşil Çay Özü, Litchiderm gibi içeriklerle de cildinize nem sağlamak, kırışıklık karşıtı bakım yapmak, cilt sıkılaştırmak gibi yaşlanma karşıtı bakım yapacağı konusunda vaatlerde bulunuyor.
Urban Decay Naked Kapatıcı'nın bendeki rengi Fair Neutral, serinin en açık rengi olan bu kapatıcı sarı alt tonlarda sarıya, pembe alt tonlarda somon/pembeye çeken nötr bir alt tona sahip. Rengi bir çok markanın en açık renginden daha açık. İzlediğim videolarda bunu görüp duyunca büyük bir beklenti ve hevesle almıştım, fakat rengi benim ten rengimden daha koyu çıktı. Dolayısıyla vadettiği aydınlık görünümü deneyimleyemedim. Diğer kapatıcılarla arasındaki ton ve alt ton farkını fotoğrafta görebilirsiniz. -Benim tenime bugüne kadar ton olarak en uyan kapatıcı Mufe Ultra Hd -Y21 rengi-

Naked concealer

Bu ürünün en sevdiğim yanı kesinlikle ambalajı ve aplikatörü oldu. Ambalajı zaman içinde soyulma silinme gibi sorunlar yaşamıyor, dolayısıyla ilk günkü gibi bir ambalaja sahip oluyorsunuz; verilen meblağı düşününce bu zaten olması gereken bir özellik diyebiliriz. Aplikatörü pedal şeklinde yassı bir formda ve oldukça esnek, materyali Urban Decay sitesinin tüy formda dediği, süngerimsi bir yapıya sahip, tek seferde iki göze yetecek kadar ürün alıyor; bu özellikleri kapatıcının uygulanmasını oldukça kolaylaştırıyor. 

Naked concealer
Naked concealer

Ben göz çevresi sorunlu biri değilim, morluklarla ilgili bir problem yaşamıyorum, ya da varsa da beni rahatsız etmiyor belki. Buna rağmen kapatıcılığı benim için sınıfta kaldı.
Markanın tam kapatıcılık iddiasının aksine kapatıcılığı az ve üst üste uygulamayla orta kapatıcılığa çıkartılır. Tek sorun, tek katta bile kendini belli eden, eşit dağılmayan, cilde yedirdikçe homojen olmayan bir şekilde dağılıp sonrasında oldukça kuru bir görünüme sebep olan bu ürünü üst üste uyguladığınızda daha yapay ve kuru bir görünüme sebep olup alttaki ürünü de yerinden oynatarak dalgalı bir görünüme sebep olması ve sabitlenmemesi. Ciltte ise hiçbir kuruluğu ve yağlanmayı affetmeyip kuru bölgeleri vurgulayıp yağlı bölgelerde (bu bende burun çevresine tekabül ediyor) ayrışması. Kapatıcılığını göstermek için şahane eğitimli hemşirelerimizin mahvettiği kolumdaki morluğu yaptığım uygulamanın fotoğraflarında kol çizgime bile olduklarını görebilirsiniz.
Sanırım bir avazda bu kapatıcının tüm sorunlarını sıraladım. 
Bu kapatıcıyı 4 mevsimde de denedim ki ürünün performansı mevsim ve cilt koşullarına göre nasıl performans sergiliyor test edebileyim.  En iyi sonucu geçiş mevsimlerinde aldım. Cildimde çatlma pullanma veya burun alın çevresinde fazla yağlanma yokken günü kurtarabiliyordu. Kış koşullarında kuruyup pullanabilen bölgelere fazla tutunurken, yazın nemin de artmasıyla terleyen yağlanan ciltte hızlıca çözünüp kapatıcılığını kaybediyor ve gözeneklere çizgilere doluyor.

Naked concealer
Uygulamayı süngerle yapınca kapatıcılığı daha da azalıyor, fırçayla uygularsam fırçanın çizgileri de ürünü yedirirken kalıyor ve parmakla düzeltmek gerekiyor. Benim en iyi performans aldığım uygulama göz altıma sürdükten sonra 30 saniye kadar bekledikten sonra parmakla pıt pıt yaparak yedirmek oldu. Ciltte ise yine aynı şekilde fakat bekleme süresi koymadan yapınca daha kapatıcı ve ciltteki kusurlara tutunma seviyesini biraz azalmış bir duruşa sahip oldum.
Bahsettiğimiz ürün tam kapatıcı ve ikinci bir cilt gibi durmayı vadeden yüksek fiyatlı bir ürün değil de, market rafından uygun fiyata aldığımız büyük iddiaları olmayan bir kapatıcı olsa bu performans eksikliğinden bu denli rahatsız olmayabilirdim. Nitekim, söylenen vaatlerin neredeyse hiçbirini görmeyip ortalama altı bir performansla karşılaşınca hoş olmayan bir şaşkınlık yaşadım. Bunun yanı sıra ürünü açtıktan 1 ay sonra üründe bir performans kaybı yaşadığımı hatırlıyorum net olarak, bunun sebebi kış ayının kendini çok daha belli etmesi miydi, yoksa ürünün havayla temasıyla yapısında farklılaşma olması mıydı bundan emin değilim. Naked Kapatıcı'yı aldıktan bir süre sonra Tarte Shape Tape kapatıcıyı da alma şansım oldu ve onu henüz kullanmaya başlamadım fakat birkaç kez dayanamayıp denedim ve Naked Kapatıcı'yı ona nasıl muadil gösterdiklerine inanamadım. Yapı ve performans olarak aralarında kıyas götürmez, büyük bir fark var.
Buna rağmen eklemek istediğim çok mühim bir nokta var, yaşadığım bu olumsuz tecrübe ve görüş bu serinin tüm renkleri için değil sadece ve sadece bende bulunan serinin en açık rengi Fair Neutral için geçerli. Diğer renklerinde çok daha farklı, vaatlerini yerine getiren bir deneyim yaşayabilirsiniz.

Naked concealer
Naked concealer

Ben oldukça beyaz tenli biri olarak sınır çizgilerde açık tonlu ürünleri deniyorum ve yıllar içinde yaptığım gözlem şu oldu; uygun veya yüksek fiyatlı olsun, markalar klasik olarak üretilen en açık renklerde ten ürünlerinin ötesine geçiş yaptıklarında formülasyon ve yapıda büyük bir sapma oluyor.

Naked concealer

Uygulandıktan hemen sonra
Uygulandıktan 1.5 saat sonra

Örnek vermek gerekirse; çok sevilen Nars Radiant Creamy Concealer'ın en açık 2. rengi Vanilla ciltte güzelce dağılır ve bütünleşirken en açık rengi Chantilly oldukça kuru görünüme sahip, kurutucu ve homojen olmayan bir yapıya sahip. Revlon Colorstay Fondötenlerin eski formülasyonunda, en açık ikinci rengi 150 Buff şahane bir yapı ve ciltte duruşa sahipken, en açık rengi 110 Ivory ağdalı bir yapıya ve ciltteki tüm kusurları vurgulayan maske gibi bir duruşa sahip. Ürünlerde ton beyaza yaklaşırken ürün yapılarında ciddi değişimler olabiliyor ve hepsinin olmasa da, bir çok markanın kimyagerler bu sorunu ne öngörebiliyor, ne de görebiliyor.
Urban Decay Naked Kapatıcı, silikon bazlı bir kapatıcı, paraben içermiyor, yaşlanma karşıtı içerikler formülasyonun alt sıralarında yer alıyor, 5ml, indirimsiz 99TL'ye satılmakta, seçili Sephora mağazalarında veya Urban Decay'in online sitesinden ulaşabilirsiniz.

Naked concealer

Urban Decay Naked Kapatıcımı Project Pan'e koyup bitirmeye azmetmiştim, fakat bu kapatıcıyı çok merak eden sevgili Blana'ya verdim ki, cilt tonumuz oldukça yakın olduğundan büyük ihtimal aynı rengi alacağından boşuna parasını harcamasın.
Bu güzel hikayecik de paylaşmanın önemini vurgularken bugün benim burada konuk yazar olarak ağırlanmama vesile oluyor.
Sevgili Blana'ya beni tekrar konuk ettiği için, Blog yaşantısının hayatıma kattığı birkaç güzel şeyden ve nadir güzel insanlardan olduğu, son 1 senedir hayatımda edindiği yer, paylaşım ve dostluk için çok teşekkür ediyorum.
Kendisi de şu anda Glam Sight'ta bu kapatıcıyla deneyimlerini 1 Ürün 2 Yorum kapsamında paylaşıyor. Benim bu yoğun ve olumsuz izlenimim yanında kendisinin deneyimleri ne yönde olmuş, ben mi manyağım, ürün mü başarısız emin olmak isterseniz - ki istersiniz bence- kendisini hemen şurada bulabilirsiniz.
Glam Sight(tık tık)

Herkese selamlar, bazılarınıza sevgiler!

Zeynuş

7 yorum:

  1. her şeyini yazmışsın tebrik ederim. Gayet başarılı duruyor :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim, ürünü almayı düşünenlere yardımcı olması açısından her yönden ele aldım. Şahsen ne kadar düşük performanslı bulduğumu ve memnun kalmadığımı anlattığım, fotoğrafladığım kapatıcının başarılı durduğunu düşünmeniz gerçekten şaşırtıcı oldu.
      Sevgiler.

      Sil
  2. benim favorim corrector üstü age rewind bulursam tarte tape shape denemek isterim bir de :-)) buna hiç heves etmedim zaten...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tarte Shape Tape övgüyü hak eden bir kapatıcı kesinlikle; keşke ülkemize gelse de tüm ürünlerini rahat rahat incelesek, alsak. Bence Age rewind bu kapatıcıyı sollar gibi geliyor zaten bana :)

      Sil
  3. Ya Zeynuş, bu açık renk ten ürünlerinde bence de bir sıkıntı var; daha önce de konuşmuştuk aynı şeyi hatırlarsan. Ama yine de bu kapatıcıyı almakla ilgili hiçbir hevesim kalmadı net olarak :) Teşekkürler, sevgiler!!!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Başakcım vallahi açık renk ürünlerin kireçimsi yapılarının gizemini çözmek için kimyagerlik okuyup kozmetik kimyagerliği üzerine yüksek lisans yapmak istiyorum 😂
      Bu renk sorunu dolayısıyla sadece bu rengin performansı üzerine yorum yaptığımı belirttim, belki diğer tonlar övgüleri hak ediyorlar ama şahsen ben de yüksek bir fiyat ödemeyi riske edemezdim, mutlaka denenip alınması gereken ürünlerden.
      Çok öpüyorum 😘

      Sil
  4. Cok merak ettigim bir kapaticiydi.. bir cok kisi bu kapaticiyi sevdigini soyluyor ama ozellikle yotuberlar🙄 Cok faydali ve gercekci bir yazi olmus. Ellerine saglik💙

    YanıtlaSil