Otacı Makyaj Temizleme Suyu

Mayıs 27, 2016 35 Comments A+ a-

Merhaba...

Bugün sizlere Otacı Makyaj Temizleme Suyu'ndan bahsedeceğim.

http://kirmizirujlublog.blogspot.com.tr/

Otacı Makyaj Temizleme Suyunu bir Gratis alışverişimde satın almıştım. Kasa arkasında, Otacı el kremi, makyaj temizleme suyu ve bir yüz havlusu içeren bir seti oldukça uygun bir fiyata edindim. Satın aldığım günden bu yana kullandım ve ürünü bitirdim.


Otacı Makyaj temizleme suyu %100 organik kökenli doğal temizleyici içerdiğini iddia ediyor. Gerçekten de, benim hassas cildimde bir kızarıklık yada yanmaya yol açmadı. Rahatlıkla kullandığım bir ürün oldu. Paraben, hayvansal içerikler ve alkol de içermiyor. Ürünü bu bakımdan çok sevdim.

http://kirmizirujlublog.blogspot.com.tr/

Ben, makyaj temizleme sularını ön temizlik için kullanıyorum. Bu ürünlerden tüm makyajımı tamamen çıkarmaları gibi bir beklentim yok. Ben makyajımın kabasını bu ürünlerle temizliyorum, göz makyajımı da çift fazlı bir temizleyiciyle şöyle bir çıkartıp asıl temizliği yağlarla yapıp, son adımda da yüzümü mutlaka yıkıyorum. Suya değmeden cildimin temizlendiğine inanmıyorum. Uzun süredir de yüzümü pamukla ovalaya ovalaya makyaj çıkartmıyorum, cildim çok fazla kızarıyor.

Otacı Makyaj Temizleme Suyu; göz, dudak ve cilt makyajını temizleyeceğini vaadediyor. Ürünü ilk kullandığım gün, iki farklı düğüne katılmak zorundaydık ve düğünlerden biri şehir dışındaydı. Makyajımın sabahtan geceye kadar dayanması gerekiyordu. Dolayısıyla oldukça kalıcı ve ağır bir makyajım vardı. Otacı'yı ilk bu makyajı çıkarırken denemiş oldum böylece. Çok yorgun olduğum için de makyajımı önden temizleyip, biraz dinlendikten sonra yüzümü yıkamak istedim. Cilt makyajımı yeterli şekilde temizledi, ancak bir süre sonra yüzümde yapış yapış, çok rahatsız edici bir his bıraktı. Yüzüme dokunduğumda cildimin çok yapışkan olduğunu iyice fark edip, yüzümü normal rutinimde iyice yıkayıp temizledim.

Günlük makyajımda, renkli nemlendirici yada bb krem kullanıyorum. Otacı Makyaj Temizleme Suyu, günlük ten makyajımı temizlemede gayet başarılı oldu. Ağır makyaj çıkarmaya çalıştığım zamanki gibi yapış yapış his de bırakmadı. Ben, zaten mutlaka yüzümü yıkadığım için uzun süredeki etkisini bilemiyorum.

Otacı Makyaj Temizleme Suyu, göz makyajını çıkarmada yetersiz kalıyor. Performansını görmek için sadece iki kez denedim. Özellikle maskarayı çıkartırken zorluyor, bu ürünü kullanırken yanında göz makyajını temizlemek için ayrı bir temizleyici kullanmak şart. Benim temizleme sularından böyle bir beklentim olmadığı için, Otacı'dan günlük kullanımda çok memnun kaldığımı söylemeliyim.

http://kirmizirujlublog.blogspot.com.tr/

Bence, bu ürünün en olumsuz yanı 150 ml olması... Benim gibi, her gün makyaj yapıyorsanız ve bu ürünleri kullanıyorsanız çok uzun ömürlü olmayacaktir. Tüm makyajınızı tamamen temizleme suyuyla çıkarıyorsanız, iki pamuk kullanmanız da gerekebilir. Makyaj temizleme sularının daha büyük gramajlarda üretilmesi gerektiğini düşünüyorum. Fakat, bu küçük ambalajı seyahatlerde yanımıza almak için ideal olabilir.

Otacı Makyaj Temizleme Suyu'nun kutusunda son kullanma tarihi yazıyor ve bu özelliğini çok beğendim. Şişesinin tasarımı ve ambalajını beğendim. Ürünü kontrollü bir şekilde alabiliyorsunuz, tıpasının genişliği bence güzel ayarlanmış. Neredeyse kokusuz bir ürün... Türk markası olması da, beni memnun ediyor.

Temiz içerikli bir makyaj temizleme suyu arıyorsanız, Otacı bence denemeye değer bir alternatif... Ben set halinde satın almıştım ancak, tek başına fiyatı yanılmıyorsam 14-15 TL civarında olmalı. Gratis ve Watsons'larda da bulabilirsiniz.

Sevgilerimle...

35 yorum:

  1. Deniycem o zaman canım. Genelde otacı sabunuyla bilinirdi. Yelpazeyi baya genişletti. Teşekkürler tatlim...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Otacı'nın zeytinyağlı sabununu hatırlarım ben de hep, marka sabunlarıyla kalmış aklımda :) Türk markalarının başarılı ürünler çıkarması çok güzel bence, ben paramı kendi ülkemin markasına vermeyi isterim her zaman. Umarım siz de memnun kalırsınız Nilgün Hanımcım, öpüyorum :)

      Sil
  2. Ben de Bioderma Sensibo H2O'dan çok memnunum. Ama o biraz pahalı. Bittiğinde bu ürüne şans vereyim o zaman. Teşekkürler, sevgiler. https://bizimmutfakdan.wordpress.com/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bioderma kesinlikle benim de favorim... Ben ikili paketler halinde satılıp, kampanyaya girdiğinde alıyorum hep, ekonomik oluyor. :) Bu ürünü de denemenizi öneririm, hem yerli hem temiz içerikli... Bir Bioderma değil tabiki ama şans vermeye değer bence. :) Ziyaretiniz için çok teşekkür ederim, ben de sizi ziyaret edeceğim :) Sevgilerimle...

      Sil
  3. Canım selam ;
    Ne güzel organik ve Türk ... Cildine zarar da vermemiş şahane ...
    Ben de mutlaka su ile temizliği seviyorum ...
    Eskiden inanılmaz markalara inanılmaz paralar vererek bir çok ürün kullanmıştım . Yıllar sonra kardeşim vasıtasıyla Avon bir temizleme köpüğü ile tanıştım . O sıralar Estee de yine böyle yüz yıkama köpüğü kullanıyordum ... Aaaa bir baktım farkı yok ... Yıllardır hiç bırakmadan onu kullanıyorum . Hem de makyaj bile yapmış olsam benim yüzüm , gzölerim rahatlıkla temizleniyor ... Kardeşim hep daha iyi ve pahalı ürün nitelendirmeleriyle farklı ürünler de getirdi bana ... Ama bu ürün benimle çok sıkı fıkı dost oldu ... Vazgeçilmezim ... Makyaj temizleme zımbırtılarından da kurtuldum . Ayrıca suda yaptığım temizlik beni rahatlatıyor da...
    Diyeceğim o ki hiç beklemediğin bir ürün şaşırtıcı bir şekilde seninle bağ kurabiliyor ...
    Güzel ve keyifli günler olsun

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Didemika, hoşgeldin :)))
      Benim de, sanırım Neutrogena liquid ile aramda anlattığın bağ var :)) Benim de vazgeçemediğim, senelerdir kullandığım yüz yıkama jelimdir, hep elimin altında bulunur. Olmazsa, sanki bir şey yanlış yada eksik gibi hissediyorum :) Ne garip değil mi?? Ben de Lancome bifacilden vazgeçemezdim, göz çevrem çok hassas, başka göz temizleyiciler sanki yakar gibi bir ön yargım vardı. Çok uygun fiyatlı ve başarılı temizleyiciler var gerçekten, ama ürünle aranda güven ilişkisi oluşması da bence önemli... Mesela ne zaman göz çevrem tahriş olsa yada göz alerjisi olsam bifacile koşuyorum, alışkanlıkla. :))
      Kocaman öpüyorum <3 <3

      Sil
  4. miktarı azmış cidden, ağır makyaj çıkarırken ben de bioderma hariç neredeyse hepsinde o yapış yapışlık hissini yaşıyorum ama günlük makyajda seni memnun etmesi güzel. otacıyı çok severim, küçükken kutuda şekerleri vardı babam onlardan alırdı sonra gül suyunu filan kullanmıştım. elinze sağlık canım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 150 ml gerçekten çok az, bence de... :) Bioderma'dan iyi bir misel suyla ben de henüz karşılaşmadım ama yeni ürünleri de merak edip denemekten vazgeçemiyorum :) Otacı senelerdir hayatımızda olan bir marka gerçekten, ben de sabunlarıyla özdeşleştirmişim :)) Teşekkür ederim Evrim'cim :))

      Sil
  5. bende de var daha açmadım ama bir tester vardı onu denedim denediğim kadarı ile Otacı'nın ilk çıkardığı makyaj temizleme suyundan daha iyiydi ama daha tam bir fikrim yok tabi.. senin fikrini de öğrenmem iyi oldu kullanmadan önce :-))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Otacı'nın çıkardığı ilk temizleme suyunu denememiştim, bu fena değil. Fondöten çıkarırken gerçekten çok yapış yapış oluyor İrem Hanım ama günlük makyajımı temizlemede beni memnun etti açıkçası. :) Sizin de kesin görüşünüzü merak ediyorum :)

      Sil
  6. Canım arkadaşım hafif makyajlarda tertemiz içeriği ile bence kesinlikle tercih edilesi bir temizleme ürünü, bu fikrimi biliyorsun zaten :) Tam boyunu ve birde indirimli halini bulursam hafif makyajlarımda kullanmak için alabilirim bunu :) Senin tavsiyelerin her zaman benim için ilk sıradadır <3 <3 :***

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım benim, bu ürünle ilgili ne kadar konuştuk seninle :) İlk denediğim akşamdan bittiği güne kadar... Fondöten çıkarmada başarılı olsa da, hani dedik ya "elim yüzüme yapıştı" diye... Fakat bb kremi çıkardığında o yapışkanlık olmadı, yoğun makyajda oluyor o durum bence. Ancak, şu ara senin Loreal'i deniyorum da, onunla kıyaslarsan Loreal'i tercih edersin yine :)) Canımsın Gonca'm benim, öpüyorum <3 <3 <3

      Sil
  7. İçeriğinin temiz olmasıyla günlük hafif makyajlar için güzel bi ürüne benziyor. Miniş şişesinden dolayı seyahat çantalarına da atılası olması ayrıca ilgimi çekti..:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sanırım, denediklerimin içinde en temizi bu... Zaten içerik listesi paragraflarca değil, oldukça minimal bile denilebilir :) Ancak ağır makyajda rahatsız edici bir his bırakıyor. Benim gibi, günlük bb krem gibi ürünler tercih ediyorsan, seversin diye düşünüyorum. Boyutu çantaya atmak için gerçekten ideal :))

      Sil
  8. Bende ekledim bunu listeme :)) mutlaka bakcam ama içlerinden hangilerini alırım önce bilemedim :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnsanın kafası karışıyor Neslihan, onu mu denesem, bunu mu denesem diye :))

      Sil
  9. Ause'm daha dün sayende Pure Beauty aldım, kim kimin ocağına incir ağacı dikti acaba :)))) Sen bunu da 2 Tl'ye alırsan vallahi şaşırmam zaten :)) Nasıl yapıyorsun, anlamıyorum ki, indirim canavarım benim :))) Ben de suyla yıkamazsam hayatta rahat edemiyorum, hiç bir ürünün sudan iyi temizlediğine de inanmıyorum. Umarım ki, sen de seversin canım benim. Öpüyorum yanaklardan <3 <3 <3

    YanıtlaSil
  10. Otacının böyle bir ürünü olduğunu bilmiyordum :)
    Otacı deyince hep pastil geliyor aklıma Blana :S

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dağınık ben de hep sabununu hatırlıyorum :)) Ürün yelpazesini genişletti ama bence desteklenmeliler :)

      Sil
  11. Bendede aynı his var ne kadar temizlesemde yüzümü suyla yıkamak zorundayım yoksa inanasım gelmiyor yüzümün temizlendiğine :) güzel bir ürünmüş :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben hiç inanmıyorum Süslü Püslü, hiçbir şey sudan daha etkili temizleyemez. Bir kere, son adımda temizleyici yüzünde kalıyor, o nasıl arınacak?! Hep yıkıyorum yüzümü bu yüzden :) Teşekkürler canım :)❤️

      Sil
  12. Yazıyı okuyunca, Otacı'nın makyaj temizleme suyunu, arada bir hafif makyaj yapanlar için ideal bir ürün olduğunu düşündüm. Benim için uygun görünüyor. Teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hafif makyaj yapıyorsan seveceğini düşünüyorum Zülal, aklında bulunsun :) Ben teşekkür ederim :)

      Sil
  13. Neler öğrenmiyorum ki senden. Çok ama pek çok zayıf olduğum konu bu konular :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hepimiz birbirimize ne çok şey katıyoruz Acemi Demirci :))

      Sil
  14. Hem organik hem ucuz :)

    YanıtlaSil
  15. Blana o kasa arkasında ki ürünler yok mu bende direk neler var diye bakıyorum genelde daha ucuz oluyor :)) Ağır makyaj yaptığında verdiği o yapış yapış hissiyat kötü olmuş bende sevmiyorum öyle olduğu zaman rahatsız oluyorum :( Genelde makyaj temizleyiciden sonra direk temizleme jelleri ile yıkıyorum anca temizleniyor :)) günlük makyaj çıkarmada gayet iyi üstelik paraben ve alkolde yok içinde :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gözde'm Garnier'den daha çok seversin, desem yeter sana bu bilgi, bence :)) Temiz içerikli, el altında bulundurulabilir bir ürün bence. Kalp de koyayım❤️❤️❤️❤️

      Sil
    2. ahahaha bak o zaman oldu Blana benim şu elimdekiler bitsin bunuda denerim :)) sen dersin bakmaz mıyım :)

      Sil
  16. Bende de poşet testerı vardı bu ürünün. Cilt makyajı dediğin gibi ok, ama göz makyajımı çıkaramadı :/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Göz makyajını çıkarmıyor zaten Başak'cım, ben hiç zorlamadım açıkçası :)) Öpüyorum ❤️❤️

      Sil
  17. Göz makyajını tamamen temizleyen misel suyu umarım bir gün üretecekler :) Otacı'nın bu ürününü bende severek kullandım ancak o yapışkan hissin sebebini anlayamadım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de umarım Filiz Hanım, iki farklı makyaj temizleyicisi almaktan kurtuluruz böylece. :) Yapışkan his bende sadece kalın yapılı fondöten kullandığımda oldu, ben ağır makyajdan kaynaklı diye düşündüm açıkçası. Teşekkür ederim❤️❤️❤️

      Sil
  18. Merak ettiğim bir üründü:)

    YanıtlaSil