Moshos Garden Coco Hair Balsam Mask

Mart 06, 2016 31 Comments A+ a-

Merhaba...

Bu yazımda sizlere bir saç bakım maskesinden bahsedeceğim. Moshos Garden Coco Hair Balsam Mask, aslında bir saç bakım yağı... İçerisinde hindistan cevizi yağı ana madde olarak bulunmakla birlikte, shea, mango, argan, lavanta, jojoba, limonotu gibi yağlar içeriyor. Evlendiğimden bu yana, haftada bir gün saç bakımımda kullanıyorum.




Evlenmeden önce, kendi saç maskemi yapardım. Benim çok kuru bir saç derim ve kuru saçlarım var. Bu kuruluk üzerine bir de röfleden vazgeçemediğim için, bakıma fazlaca ihtiyacım oluyor. Sürekli saç kremi ve saç maskesi kullanıyorum ve haftada bir kez de saçlarıma bekletmeli yağ bakımları yaparım, yıllardır bu rutinim hiç değişmedi. 

Kendi yaptığım saç bakım yağı karışımım o kadar kötü kokuluydu ki, bekleme zamanında ben bile kendimden rahatsız oluyordum. Ancak, uyguladığım karışımın çok faydasını gördüğümden bu duruma katlandım ve saç maskemden vazgeçmedim, evleninceye kadar...


Yalnız yaşamınız sona erip, biriyle yaşamaya başladığınızda, her şey değişiyor hayatta... Düşünceleriniz bile... Alışkanlıklar tekrar gözden geçiriliyor, yaşam bambaşka bir yola giriyor. Bu durum felaket kokan saç bakımınız için de geçerli, tabi ki... Dolayısıyla ben de, saçlarımın nem ve bakım ihtiyacını karşılayacak, daha kolay uygulanabilir ve güzel kokan bir ürün arayışına girdim ve Moshos Garden Coco Hair Balsam'la bu arayışım sonucunda tanıştım. 

Bu maske, plastik pompalı bir şişede geliyor. Şişenin pompalı olması ürünü kullanmada pratiklik sağlıyor. Ben saçlarımı tutam tutam ayırıp dipten uca kadar ürünü uyguluyorum, bu sırada parmak uçlarımla saç diplerime masaj yapıyorum. Tüm saçıma ürünü iyice uyguladıktan sonra, saçlarımı gevşekçe toplayıp bir bone takıyorum. Tülbent yada ince bir havlu da kullanılabilir. Bu şekilde bir-iki saat bekliyorum ve saçlarımı yıkıyorum. Ürünün kullanma talimatında en az 10 dk, tercihen 45-60 dk beklenip durulanması tavsiye ediliyor. 


Ben bu bakım maskesinden memnunum, organik içerikli olması da içim rahat uygulama yapmamı sağlıyor. Saçlarımı bir nem maskesi kadar nemlendirmiyor ancak saçlarımın güçlendiğini ve her uygulamanın ardından arındığını hissediyorum. Dağlar bayırlar gibi kokmuyor fakat, keskin ve kötü bir kokusu yok... Hafif kıvamlı, pütürlü bir yağ formundaki bu maske, saçlarımdan tamamen arınıyor, bu konuda da bir sıkıntı yaşamıyorum. Ben bittikçe satın almaya devam edeceğim. 


Saç bakım yağlarından bahsetmişken, başınızı biraz daha ağrıtıp, eskiden yaptığım bakım maskesini de anlatmak istiyorum. Aktarlarda yada çeşitli internet sitelerinde satılan Barcelino isimli bir saç bakım yağı var. Bu bakım yağının içinde çeşit çeşit bitkisel içerik var ve bunlardan biri de sarımsak. Kokusunu hayal etmeye başlayabilirsiniz. Benim saçlarım omuz hizamdan az uzunken, iki tatlı kaşığı Barcelino'ya bir Bemix, bir Bepanthen ve bir Evigen ampul kırıp (ampulleri eczanelerden satın alabilirsiniz), bir tatlı kaşığı zeytinyağı, bir tatlı kaşığı bal, bir tatlı kaşığı yoğurt ekleyip iyice karıştırıp saçlarıma uyguluyordum. Saçlarımı ılık bir tülbentle sarıp ara ara saç kurutma makinesiyle ısıtıp ne kadar zamanım varsa bekleyip yıkıyordum. Bu maske benim saç dökülmemi durdurdu, o zaman pilatine boyattığım lastiğe dönmüş saçlarımı kurtardı ve sağlıklı uzamalarını sağladı. Yıkadığımda pamuk gibi saçlarım oluyordu. Fakat kokusu o kadar kötü ki, kokarca gibi bir koku bulutuyla geziyorsunuz ve ertesi gün de o koku az da olsa kalıyor. İmkanınız varsa denemenizi öneririm ancak tabiki düzenli uygulamak gerekiyor. Barcelino yağın piyasada çok fazla sahtesi olduğu konusunda da uyarmalıyım, güvendiğiniz yerlere bakın mutlaka. 

Bu şekilde bekletmeli yağ bakımlarını, temiz saça uygulamak her zaman daha iyi sonuç veriyor.

Moshos Garden ürünleri paraben,sls gibi zararlı maddeler içermiyor ve doğada olmayan hiç bir maddeyi ürünlerinde kullanmıyorlar. Marka hayvanlar üzerinde test yapmıyor ve yerli üretim. Bence bu özellikleri için bile denemeye değer... Coco Hair Balsam mask 200ml ve 75 TL civarı bir fiyata satılıyor. Markanın ürünlerini buradan inceleyebilirsiniz ve ayrıca Kozmela'dan da satın alabilirsiniz.

Upuzun yazımı burada bitiriyorum. 

Sabrınız için çok teşekkür ederim.

Sevgilerimle...

31 yorum:

  1. Canım benimde dökülme problemim var kendimi bildim bileli, bu yaş ilerledikçe dahada fazlalaştı, ne kullandıysam kesin çözüm bulamadım.Hala denemeye devam ediyorum birşeyler. Bu karışımını yazıyorum şimdi biryere, araştırıcam o yağı da.Evlenmek her yönüyle başkalaşım aslında her yazında bunu daha iyi anlıyor ve korkuyorum :/ Acele etmem lazım çok acele :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım benim, dökülme gerçekten büyük bir sıkıntı... Bir ara avuçla dökülüyordu benimkiler. En büyük sebebinin stres olduğunu düşünüyorum. Bu yağ, çok kötü koksa da çok fayda etmişti bana. Evlilik her şeyi değiştiriyor hayatta, büyük bir karar gerçekten, yaşadıkça daha iyi anlıyorum ama çok da güzel bir şey, korkma yani :)

      Sil
  2. Merak ettigim ama kullanmadigim bir markaydi tesekkürler bilgilendirici yazin icin :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu markaya ait üç ürün kullanıyorum,üçünden de memnunum. Denemeye değer bence, yerli üretim olması benim için artısı... ürkiye'ye geldiğinizde bakabilirsiniz. Ben teşekkür ederim :)

      Sil
  3. Tiroitten bende de yandan dokulmeler başladı. Bunu deniycem inşallah. Teşekkür ederim canım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim de tiroid sorunum var, o da fazlaca dökülme yapıyor. Allah yardımcınız olsun. Umarım faydasını görürsünüz.

      Sil
    2. Demek sizde de var. Sanırım duygusal hastalıklar bizi buluyor. Bu yüzden sizin yüreğinizi benimkine benzettim. Dostum benim...

      Sil
    3. Evet tiroid duyguları çok etkiliyor. Ne güzel böyle sözler duymak... Dostluğumuz hep daim olsun :)

      Sil
  4. Doğal ve pratik bir ürün olması ilgimi cezbetti..Paylaşım için teşekkürler..Muhabbetle:)

    YanıtlaSil
  5. Doğal olması çok güzel bence de, bakım ürünleri ne kadarcvdoğal olursa o kadar iyi... Pratik ve kötü kokmuyor, benim tercih etmemin en büyük sebebi de bu oldu. Ben teşekkür ederim, hoşgeldiniz :)

    YanıtlaSil
  6. Bende direk Hindistan cevizi yağı shea yagi kullanıyorum :) ama en son aldigim tuzsuz sampuan favorim oldu dahada normal sampuan zor kullanirim:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hindistan cevizi yağını sürüp saçlarımı sarıp uyuyordum ben :) Tabi, evlenince o da tarih oldu. :)

      Sil
  7. Barcelino'yu bende kullandım bir ara ama kokusu felaket gerçekten :))
    bu maskenin organik içerikli olması güzelmiş, güzel günlerde kullan canım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Barcelino'nun kokusu bemixle birleşince nasıl oluyor, bir bilsen :)
      Teşekkür ederim canım :)

      Sil
  8. Ahh o kuru saç derisi perişan etti beni resmen kepek gibi pul pul dökülüyor. Bende bir ara ne yapardım evde maske gittim aktardan bütün yağlardan aldım kattım karıştırdım sarmısak yağı da verdiler öfff o nasıl koku annemler evden atıcaktı. Hayır bana bir şey olduğu yokta telef oldular ben onlara üzüldüm :D

    Valla billa makyaj malzemesinden çok 'duş öncesi saç kremi' yok 'duş sonrası saç bakım kremi' aa dur yağda var onu da süreyim her yer krem çıldıracağiim. Ne söylendim gene :) bu ürünün ponpalı olması iyi öbür türlü sen kesmek zorunda kalırdın tepesini ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir ara ben senin odaya bi uğrayayım :p
      Kullan o yağları Gözde, düzenli kullanımda ancak sonuç veriyorlar :)

      Sil
    2. Pompalı kapak da açılabiliyor, bu arada :) İyice dibini sıyırabileyim diye yapmışlar :))

      Sil
    3. Gel canım benim birlikte sürüp sürüştürürüz :)) aklıma benim saralle kavanozlarının dibini sıyırışım geldi, parmakları bir daldırıyorum bir gram boş yer bırakmıyorum :D

      Sil
  9. Bir aralar ortaokuldayken bitlenmesin ve gürleşsin diye, annem saçımı gazyağına batırılmış tarak ile tarardı. Faydasını çok gördüm, ki küçükken anneannem anneme yaparmış diye o da görmüş. Ama bir kokardı ki sorma :) Bir de korkardım sanki biri yanımda çakmak çaksa saçım tutuşur diye... Çocukluk işte :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne güzel bir anı bu, İstanbul Hanımefendisi :) Anneannelerimizin yöntemleri bugün sürdüğümüz her şeyden daha iyiymiş bence, doğal ve güvenilir...

      Sil
  10. sanırım ihtiyacım olan şey bu:) Blog keşif etkinliğinden geliyorum.sizi takibe aldım. Çok bilgilendirici bir yazı olmuş bloğumada bekliyorum bloğum için tık tık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşgeldiniz
      Çok teşekkür ederim. Ben de takibe aldım sizi :)

      Sil
  11. Ne kadar zarif birisin, çok mutlu ettin beni yorumunla :) Hindistan cevizi yağı gerçekten güzel bir şey... Öpüyorum canım :)

    YanıtlaSil
  12. Tecrübe ile sabit olmuş benimde çok faydasını gördüğüm Ampul kürlerini özellikle öneriyorum. Eczaneden 3 nü
    15tl alabileceğimiz EVİGEN AMPUL, BEMİKS AMPUL VE BEPANTHEN AMPUL den birer ampulü 1 çay kaşığı badem yağı ile beraber haftada 2 kez saçlarıma uyguluyorum. Ayrıca şampuanıma 2 ampul Evigen Ampul kırıp karıştırıyorum. Bu kürleri 3 ay süre ile uyguluyorum. Saçlarım inanılmaz gürleşti ve canlılık kazandı. Tavsiye ediyorum.
    3 ay süre ile yaptığım bu uygulamadan saçlarım inanılmaz gürleşti ve canlılık kazandı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet ampullerden yazımda da bahsettim, gerçekten çok işe yarıyorlar :)

      Sil
  13. Moshos'un hep cilt ürünlerine odaklanmışım.Saç ürünlerini gözden kaçırmışım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de kil maskesini çok seviyorum. Gece serumunu da denemeye başladım. Bu saç maskesi de güzel :)

      Sil
  14. aksine benimde saçlarım yağlıdır. ondan sık sık yıkamak zorunda kalırım. makyaj yapma alışkanlığım olmadığından bakım ürünleri ile de aram olmamıştır. galiba bu biraz da araştırmamdan kaynaklı bir hadise. ama araştırmış olsam bile, çevremde ürün hakkında detaylı bir vukuf verecek birisi olmadığından bir tavsiye yahut öneri alabileceğimi sanmıyorum doğrusu. bu nedenle şu yazını, dahası senin gibi kozmetik konusunda tavsiye veren bloggerları gördükçe Blana, bu konuya yavaştan da olsa ilgilenmeye başladım. derler ya insan bilmediğine karşı daima meraklıdır diye. işte bende de bu ilgi oluşmaya başladı. bu ürüne bir bakarım. önerin için teşekkür ederim, oldukça detaylı yazmışsın. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. River, güzel sözlerin için çok teşekkür ederim :) Elimden geldiğince kendi deneyimlerimi aktarmaya çalışıyorum, faydalı olabiliyorsam daha ne isterim :)

      Sil
  15. ne güzel yazmışsın =) evet bir partnerin var ise saçının nasıl koktuğu sadece seni değil onu da ilgilendirir hale geliyor =))) eline sağlık. içindeki yağlar harikaymış, hindistancevizi ile mango yeter bile zaten almama. mutlaka edineceğim. o ampül sinameki bemiks karışımlarına ben de son vermek zorunda kaldım, yanıma yanaşılmıyordu :D :D

    YanıtlaSil
  16. kozmetik ürünler  ürün çok güzel maskeleri çok kalitelidir bu markanın

    YanıtlaSil